الجلاش باللحمة المفرومة
الجلاش باللحمة المفرومه
المقادير :
لفه عجينه الجلاش - لحم مفروم معصج بالطريقه المعروفه - سمن
مقادير الوجه :
لفه عجينه الجلاش - لحم مفروم معصج بالطريقه المعروفه - سمن
مقادير الوجه :
2 كوب حليب - بيضتان - مكعب مرقه دجاج - ملح - فلفل
الطريقه :
نعصج اللحم و نحضره و نتركه جانبا
نقسم العجينه نصفان
نحضر صينيه و ندهنها بالسمن
و نضع فوقها ورقتان جلاش و ندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه
نعصج اللحم و نحضره و نتركه جانبا
نقسم العجينه نصفان
نحضر صينيه و ندهنها بالسمن
و نضع فوقها ورقتان جلاش و ندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه
وبين كل ورقتين ندهنها بالسمن او الزبده الي ينتهى نصف الكميه ونضع اللحمه المفرومه
ونحضر باقي الجلاش ونعمله بنفس الطريقه السابقه الي ان ينتهى ونقطعه قبل ان تدخليه الفرن
ونيجى بقي لاهم حاجه الخلطه التى توضع علي وجه الجلاش وهي عباره عن حليب دافئ ونضع عليه البيض ومكعب الدجاج والملح والفلفل ونضربهم جيدا
ثم نضع هذا الخليط علي الجلاش
يجب ترك الصينيه خارج الفرن حوالي ربع ساعه تقريبا حتى يتشرب الخليط وبعد ذلك ضعيه في الفرن حتى ينضج
اقتراحات / ممكن تعمليه من غير لحمه مفرومه حطي جبنه رومي مبشوره او الموتزاريﻻ و السويس او البسطرمة والزيتون و2 ملعقة صلصة ورشة زعتر وجبنة رومي او شيدر بيبقى تحفة كانه بيتزا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق